#høstkrans

Idag mekka jeg meg ei litta høstkrans som er til å henge på ytterdøra.

Det er alltid koselig når man kommer til et for seg gjort inngangsparti. Den gleden håper jeg at folk kan få når de kommer på besøk oss!

Jeg er ikke fan av de typiske kransene som kan kjøpes hos de tradisjonelle blomsterforretningene. Når jeg ser dem får jeg sånn “gammal tante”-følelse og det jeg vil ikke at folk skal ha det når de kommer på besøk hos oss. Dessuten er det mer enn bare én positiv ting med å lage kransen selv. Ikke bare at man får lagd det selv og at man kan være litt kry over det, men man får også frisk luft og nyte naturen ved en liten spasertur hvor man kan kose seg med å finne materiale til kransen. Selv så tok jeg nesten bare blader med forskjellige fine høstfarger som jeg liker og en liten neve med visne blomster som jeg syntes hadde en fin rustikk følelse over seg.

Så, når du har funnet nok materiale til kransen trenger du en tykk og en tynn ståltråd. Da er det bare å sette på litt god musikk, en kopp te/kaffe eller kanskje noe rødt/hvit i et stetteglass? Eller kanskje t.o.m bobler? 🙂

Uanz, kos deg med høstkrans laging, bruk god tid og bli fornøyd!
(Under finner du en kort forklaring på hvordan jeg gjorde min krans.)


1. Finn materiale som kan brukes til kransen.

2. Ha en litt tykk ståltråd for å lage ringen som skal holde formen på kransen (den gylne). Her avgjør du størrelsen på kransen. Ta en litt tynnere ståltråd (den grønne) rundt den tykke ståltråden. I den tynne ståltråden skal du feste materiale du vil ha i kransen. Ikke fest den tynne ståltråden for stramt rundt ringen, du skal ha plass til stilkene i mellom den tynne ståltråden og den tykke ståltråden.


3. Her er bilde på hvordan den tynne ståltråden skal festes rundt den tykke ståltråden og hvordan jeg har satt bladene. Bladene trykker jeg bare inni mellom der det er plass og pen i den tynne ståltråden og den tykke. Det er lurt å feste dem godt slik at de ikke faller av. “Snurr” de gjerne rundt den tynne ståltråden eller fest stilken flere steder.

4. DONE

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

twenty + three =