#høst

HØST er helt klart min favoritt årstid. Da går ting litt ekstra sakte for min del. Jeg er fan av de seige morgenene hvor sola ikke lyser som en lyskaster rett i fleisen på meg, men heller at sinnet mitt og kroppen min kan våkne på en gradvis måte. Som å stå opp med pysjamas og ta på meg en lun og god strikkejakke, ullsokker på føttene, og stå og se på en fargerik deilig soloppgang som aldri er lik noen andre soloppganger jeg har sett før. Å sette meg ned ved spisebordet med en god kopp kaffe sammen med en liten porsjon havregrøt, som jeg får servert rett i fanget av min bedre halvdel. Da kan man ikke klage på at livet er vanskelig å ha med å gjøre!

Når morgenrutinen er unnagjort er det bare å ta på meg den gode høst jakken, et par boots og komme meg over dørstokkmila. Ute venter det et hav av deilige høstfarger på meg. Lyden av løv som daler ned på bakken og kjenne på at det er litt kaldt i fjeset og gjennom jeansen jeg har fått dratt på meg, så er det bare å få dratt hodet ut av morgentåka. Som oftest er det en liten dose frisk luft som skal til for å sette fart på hjernekapasiteten. Hverdagen pleier å gå fort. Å kombinere familielivet med egne behov og studier får timene på dagtid til å gå lynraskt. “Pang”, sier det liksom! Så står jeg der igjen med ullsokker på føttene, en kaffekopp i hånda og en god strikkejakke litt slengt over skuldrene, og nyter solnedgangen mens kroppen nyter at en god hverdagsmiddag er inntatt med levnede lys på bordet og summingen av en fornøyd familie som gleder seg over barne-TV – og plutselig er våre to juniorer i seng. Freden senker seg over vårt lille familie imperium med litt ekstra levende lys, jeg slenger meg i sofaen, i armkroken til kjæresten å snakke om livet vi har sammen, mens lyden av både oppvaskmaskin og vaskemaskin går i bakgrunnen. Da er det vel bare å få fart på platespilleren?! Jeg kan gjerne lese en god bok, og ikke bare nilese studier, eller strikke for å tømt hodet litt mens vi ser på noe interessant eller underholdende på TV, eller bare være tilstede i samme hus mens vi driver med våre egne prosjekter.

Så kommer helgen, der vi prøver å tilfredsstille alle behov som finnes i en familie, enten det er å gå en tur i marka, henge med venner, herje inne i et badebasseng, trøkke oss inn på en kafé for å nyte en god cortado mens junior 1 og 2 spiser is, eller prøve å finne ro før hverdagen braker løs igjen. Jeg er fan av å være i marka, nyte høsten, se på og opplevde den uendelige vakre naturen som finnes rundt oss. Rett og slett ta inn alle gode høst-inntrykk som finnes! Som å traske rundt i skogen mens man lukter på den. Skogen lukter ekstra godt om høsten, litt vått og rått er det jo, men det er kanskje det som gir skogen en så god lukt. Sette seg ned ved bålet, grille pølser og dra seg inn gjennom døra igjen med bållukt i håret og god utslitthet i kroppen for så å innta en god middag med det lille ekstra siden det er helg.

Som en kontrast til sommeren, så går livet liksom så sakte om høsten. Vi vier på en måte mer tid til hverandre, tid til venner og tid til kos, hvor jeg kan observere livet litt på avstand på både godt og vondt. Dagene, ettermiddagene og helgene går både fort og sakte. Enten som familie, med gode venner, eller med noe rødt i glasset i armkroken til kjæresten. Jeg håper at alle kan ha det litt sånn her om høsten. Kjenne litt på livet, nyte naturen og syntes at høsten er mer enn bare en våt og kald, grå og trist årstid.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

9 + 9 =